Politieberichten

Dinsdag 9 november 2010

Twee meisjes aangehouden na mishandeling
Kollum – De politie heeft dinsdagavond een 14-jarige meisje uit Zwagerbosch en een 16-jarig meisje uit Dokkum aangehouden op verdenking van mishandeling. De meisjes hadden eerder die avond bij een 14-jarige meisje uit Kollum aangebeld en gezegd dat ze met haar wilden praten. De drie zijn bekenden van elkaar en hadden onenigheid over een MSN-bericht. Gezamenlijk waren ze naar de parkeerplaats bij de sportvelden gelopen, waarna het slachtoffer door de verdachten geslagen werd. Nadat de politie over het incident ingelicht was, werd de verdachten gevraagd zich te melden bij het bureau in Dokkum. Hier werden zij aangehouden, waarna zij het bureau weer mochten verlaten om zich vanmorgen weer te melden voor het verhoor. Het slachtoffer deed aangifte.

Zondag 7 november 2010

Mishandeling met fietsketting
Leeuwarden – De politie stelt een onderzoek in naar een zware mishandeling die zondag rond 18.00 uur plaatsvond op het Zuidvliet. Een 16-jarig meisje uit Leeuwarden fietste in het gezelschap van twee vriendinnen in de richting van de Bleeklaan. Zij werden ingehaald door een jongen waarna, door nog onbekende aanleiding, er een woordenwisseling volgde. De jongen stopte en sloeg het 16-jarige meisje met de hand en met een fietsketting. Hierna fietste hij weg maar werd nog achterna gezeten door een getuige. Op de Bleeklaan liet hij zijn fiets achter en vluchtte daarna te voet verder. De politie werd gealarmeerd en de meldkamer gaf viawww.twitter.com/meldkamer_frleen twitterbericht uit met een kort signalement van de dader. Meerdere politieagenten keken uit naar de verdachte. Deze werd niet meer aangetroffen. Het meisje werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Zij hield aan de mishandeling verwondingen aan haar gezicht over.

Drie aanhoudingen na diefstal auto
Leeuwarden– De politie heeft twee 21-jarige mannen en een 20-jarige man, allen uit Utrecht, aangehouden op verdenking van diefstal. Rond 02.25 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in een auto op de Merelstraat. Hierbij zouden meerdere personen betrokken zijn. Via 1-1-2 kreeg de politie de locatie door en bijna ter plaatse werd bekend dat de auto met de mogelijke daders was weggereden over de Dammelaan. Op de Archipelweg kwam het voertuig de agenten tegemoet waarna de achtervolging werd ingezet. Zij raakten daarbij de auto aan het einde van de Pieter Stuyvesantweg kwijt. Meerdere voertuigen keken vervolgens uit naar de auto. Een van de eenheden stond bij het Oostergoplein en zag de auto bij de verkeerslichten in de richting van Heerenveen rijden. Het voertuig werd tot op de A32 gevolgd en kon aan de kant worden gezet. De drie inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. De eigenaar van de auto, een 34-jarige man uti Leeuwarden heeft aangifte gedaan. 

Zaterdag 6 november 2010

Mishandeling
Sneek– De politie heeft een 21-jarige en een 23-jarige, beide uit de gemeente Wymbritseradiel, aangehouden op verdenking van mishandeling. In een horecagelegenheid aan de Kruizebroederstraat gedroegen zij zich vervelend. Meerdere malen werd hun door het personeel gevraagd te stoppen. Nadat zij zich wederom vervelend gedroegen moesten zij het pand verlaten. Dit werd geweigerd. Het lukte het personeel beide heren naar buiten te brengen. Zij boden nog steeds weerstand. Door een van de verdachten werd aan de haren van een 23-jarige medewerker uit Sneek getrokken. Portiers van naastgelegen horecagelegenheden schoten te hulp waardoor het verzet ophield. De politie kwam ter plaatse die de mannen aanhield en op het politiebureau voor nader onderzoek heeft ingesloten. De medewerker deed aangifte van mishandeling. Bij hem was een pluk haar uit het hoofd getrokken.

Ruzie
Leeuwarden – De politie heeft een 17-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. In de Oude Doelesteeg had een ruzie plaatsgevonden tussen enkele mannen. De partijen werden door de gealarmeerde politie gescheiden waarbij omstanders aangaven dat de Leeuwarder een mes bij zich zou hebben. Bij de fouillering van de 17-jarige werd een zakmes aangetroffen. Tevens bleek de jongen flink onder invloed van alcohol te zijn. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het bureau kon hij alweer snel verlaten met twee bekeuringen. Een keer voor het feit dat hij een mes op zak had en daarnaast een bekeuring voor openbaar dronkenschap. De tegenpartij wilde geen aangifte doen.

Jongen spijt van vernieling
Sneek– De politie heeft drie jongens uit Sneek, een 19-jarige en twee 18-jarigen, aangehouden op verdenking van vernielingen. Rond 02.30 uur kwam de melding dat jongeren een plantenbak hadden vernield op de Waterpoortsgracht. Op aanwijzing van de melder troffen de agenten de drie mogelijke daders op de Oude Koemarkt aan. Alle jongens werden gehoord op het politiebureau. Uit de verhalen bleek dat de 19-jarige de plantenbak had vernield. De twee 18-jarigen waren daarmee geen verdachte maar getuige geweest. De 19-jarige bekende gelijk de vernieling en had er spijt van. Samen met de andere jongens kon hij weer naar huis. Komende week komt de jongen naar het bureau om de schade te regelen.

Bedreiging met een bierflesje

Berlikum – De politie heeft een 20-jarige man uit Franeker aangehouden op verdenking van bedreiging. In een uitgaansgelegenheid aan het Hemmemaplein de man betrokken bij een opstootje. Beveiligingspersoneel kon dit opstootje in de kiem smoren. De man uit Franeker hield daarbij een bierflesje in zijn hand en bedreigde daarmee een 31-jarige beveiligingsmedewerker uit Sint Annaparochie. Om het publiek en het overige personeel te beschermen sloeg de 31-jarige man het flesje uit de handen van de jongen. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de gealarmeerde politie die hem aanhield en op het politiebureau insloot. Er is aangifte gedaan.

Winkeldieven in de kraag gevat
Heerenveen – De politie heeft een 23-jarige vrouw uit Wolvega en een 47-jarige vrouw uit Heerenveen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Winkelpersoneel had op camerabeelden gezien dat beide verdachten diverse goederen uit de winkel in hun kleding stopten. Na het passeren van de kassa verzocht het winkelpersoneel de twee dames hun zakken en tassen leeg te maken. In totaal kwamen 21 producten ter waarde van enkele tientjes te voorschijn. De politie werd gealarmeerd en beide vrouwen werden aangehouden. Zij bekende de goederen te hebben gestolen en gaven het terug. Voor nader onderzoek zijn zij ingesloten. Een 40-jarige inwoonster van Steenwijk heeft namens het bedrijf aangifte gedaan.

In het bezit van pepperspray en een mes
Gytsjerk – De politie heeft een 30-jarige man en een 24-jarige man afkomstig uit Litouwen en beide zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor het bezit van een wapen. De mannen zaten in een auto die met gedoofde lichten geparkeerd stond op een parkeerplaats in Tytsjerk. Dit viel op en een getuige alarmeerde de politie die polshoogte ging nemen. Tijdens het aanrijden werd de auto gezien op de kruising van de Rinia van Nautaweg met de N361 waar een stopteken werd gegeven. De bestuurder voldeed hier aan. In het voertuig zaten de 30-jarige en de 24-jarige die gecontroleerd werden. Daarbij werd een busje pepperspray en een mes aangetroffen. Voor nader onderzoek zijn zij ingesloten op het politiebureau.

Vrijdag 5 november 2010

Mishandeling
Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling. Op de Groningerstraatweg reed de 25-jarige zonder aanleiding in op een 22-jarige plaatsgenoot die daar met zijn vriendin fietsste. De man kon nog net voorkomen dat hij viel. Hij gaf aan dat de 25-jarige moest uitkijken. Hierop trok de verdachte de 22-jarige van zijn fiets waarna hij hem begon te schoppen en te slaan. De vriendin van het slachtoffer riep om hulp en een voorbijganger kon de Leeuwarder vastpakken waarna de politie werd gealarmeerd en de 25-jarige overgedragen werd aan de agenten die hem direct aanhielden. De Leeuwarder is overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Donderdag 4 november 2010

Muntendief in discotheek aangehouden
Leewarden – De politie heeft in een discotheek op de Nieuwstad in Leeuwarden een 20-jarige man uit Schagen aangehouden voor diefstal. Personeel had zowel zelf als op camerabeelden vastgesteld dat de Noord-Hollander een greep had gedaan in de muntenkassa van de discotheek. Hierop werd de muntendief opgespoord in het pand. Hij werd overgedragen aan politieagenten. Zij troffen tijdens de fouillering van de verdachte 23 muntjes aan. Met deze munten is het in de discotheek mogelijk om onder meer drankjes te verkrijgen. De verdachte werd in een cel in Leeuwarden ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op. De discotheek heeft al aangifte gedaan.

 Utrechter met harddrugs aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft  een 19-jarige man uit Soest aangehouden voor drugsbezit. Politieagenten zagen dat de man contact maakte met een onbekend gebleven drugsgebruiker. De Utrechter spuugde een bolletje verdovende middelen uit, waarna hij de drugs aan de andere man gaf. Hierop werd de 19-jarige aangehouden. Bij de man werden twee bolletjes heroïne en cocaïne bij hem aangetroffen. De verdachte gaf aan dat hij tien bolletjes had door geslikt. Hij braakte vervolgens vijf bolletjes harddrugs uit. De verdachte werd vanwege medische risico’s naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht. Hij wordt binnenkort gehoord over het drugsbezit. De politie maakt proces-verbaal op.

 Man aangehouden met speed
Leeuwarden – De politie heeft een 22-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor drugsbezit. Politieagenten zagen dat de Leeuwarder zich samen met een andere persoon verdacht gedroeg op de Harlingersingel. De 22-jarige stapte vervolgens op zijn verlichtingsloze bromfiets en hij ging er vandoor. De man werd even later in de Tramstraat gecontroleerd. Hij kon zich niet legitimeren. Bovendien stond de bromfiets niet op zijn naam. Hierop werd de verdachte meegenomen naar het politiebureau in Leeuwarden. Tijdens de fouillering kwam een potje met harddrugs, vermoedelijk speed, aan. Daarnaast stelt de politie een onderzoek in naar de herkomst van de brommer. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Woensdag 3 november 2010

Winkeldief aangehouden
Heerenveen– De politie heeft na een zoektocht in het centrum een 23-jarige inwoner van Heerenveen kunnen aanhouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten kregen woensdagmiddag een melding dat een man een diefstal had gepleegd bij een winkel aan het Molenplein. Aan diverse agenten werd het signalement doorgegeven. Er volgde een zoekactie in het centrum en uiteindelijk kon de man op de Badweg worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het verhoor bekende de man de winkeldiefstal. Tevens gaf hij aan dat hij vorige week ook twee keer een winkeldiefstal had gepleegd. Na het verhoor werd tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Aan het einde van de middag mocht hij bureau weer verlaten.

Drie Litouwers aangehouden na grote zoekactie
Kootstertille – De politie heeft woensdagmiddag na een grote zoekactie drie Litouwers van 17,18 en 28 jaar aangehouden op verdenking van diefstal. De auto van de mannen was eerder deze week in Heerenveen gestolen. En in de auto lagen diverse goederen, waaronder scheermesjes en cosmetica, die gestolen waren. De drie Litouwers zitten nog vast.
Grote zoekactie
Surveillerende agenten kregen een melding dat de drie zich verdacht ophielden in een supermarkt aan de Alde Dyk in Kootstertille. In de auto van de mannen zou een grote hoeveelheid scheermesjes liggen. Toen de agenten arriveerden was het trio net het dorp ingegaan. Na enige tijd zagen de agenten één van de mannen lopen op de Aldy Dyk. Bij het zien van de agenten ging hij er gelijk vandoor en vluchtte een terrein van een bedrijf op. Direct werd een uitgebreide zoekactie opgezet met diverse politie-eenheden. Door attente burgers kregen de agenten informatie waar de andere twee mannen zich schuil zouden houden. De twee werden gespot door de agenten in een weiland buiten het dorp. Ondanks aanroepen gingen de mannen er vandoor. Via een manege werd De Koaten overgestoken en werden de twee personen uit het zicht verloren. Ondertussen was de omgeving afgezet en kwam een hondengeleider ter plaatse. Door hem werd een zoekactie gehouden met zijn politiehond in het maïsveld gelegen tussen De Koaten en de Tillewei – Opperkoatsterwei. Dit had als resultaat dat twee Litouwers konden worden aangehouden. De hondengeleider liep daarbij wel een nat pak op, dit omdat hij een sloot moest oversteken. Niet veel later kon ook de derde Litouwer worden aangehouden. Hij werd ontdekt in een weiland nabij het bedrijf waar hij eerder die middag was gesignaleerd. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.
Gestolen auto
De auto van de Litouwers stond nog steeds voor de supermarkt aan de Alde Dyk. Na onderzoek bleek dat de auto eerder deze week vanaf een parkeerplaats aan de Citroenvlinderstraat in Heerenveen was gestolen. De drie Litouwers hadden de Nederlandse kentekenplaten van de auto gehaald. Op de auto zaten nu Litouwse kentekenplaten. De auto werd in beslag genomen. Ook de goederen die in de auto lagen, waaronder cosmetica en scheermesjes, werden in beslag genomen.

Dinsdag 2 november 2010

Man aangehouden voor diefstal uit woning
Lemmer– De politie heeft dinsdagochtend een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning aan de Schoolstraat. Een klusjesman wilde beginnen met zijn werkzaamheden en ontdekte dat zijn gereedschap was weggenomen uit de woning. Hij waarschuwde een kennis en samen liepen ze terug naar de woning. Eenmaal aangekomen bij de woning verliet net de 23-jarige man het pand. Hij kon geen goede verklaring geven wat hij daar moest. Hij werd dan ook door de twee mannen aangehouden en overgedragen aan de gewaarschuwde de politie. Een getuige wist de agenten te vertellen dat er nog een man bij de diefstal was betrokken. Deze was echter niet meer aanwezig. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd tijdens de fouillering van de man een klein hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De drugs werd in beslag genomen. Na verhoor werd tegen de man 23-jarige proces-verbaal opgemaakt. Aan het einde van de middag mocht hij het bureau weer verlaten. Er volgt nog nader onderzoek naar de tweede verdachte.

Zaterdag 30 oktober 2010

Vernieler van auto aangehouden
Wolvega– De politie heeft een 23-jarige inwoner van Wolvega aangehouden op verdenking van vernieling. Getuigen hoorden een harde klap en zagen dat de man tegen een auto schopte en de autospiegels vernielde. Zonder te aarzelen belden de getuigen via 1-1-2 de politie. Ondertussen volgden de getuigen de man en konden hem aanhouden op de kruising Lijsterstraat en Pieterslaan. De man werd overgedragen aan de politie waarna hij voor verhoor werd ingesloten in het politiebureau. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Wolvega, deed aangifte.

Aangehouden voor belediging
Lemmer– De politie heeft een 22-jarige inwoner van Lemmer aangehouden op verdenking van belediging. Toen de agenten in hun dienstvoertuig in de Flevostraat reden, zagen zij de man staan en keken hem aan. Zonder enige aanleiding stak de man zijn middelvingers op. De verdachte man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor mishandeling
Drachten– De politie heeft een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had volgens getuigen een meisje in een horecagelegenheid mishandeld waardoor die buiten bewustzijn raakte. De man kon door de portier worden aangehouden waarna die de man overdroeg aan de politie. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De ouders van meisje deden aangifte.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel
Drachten– De politie heeft een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. Toen de agenten die bezig waren met de afhandeling van een melding van mishandeling, bleef de verdachte de agenten vervelend bejegenen. Nadat de agenten de man diverse keren hadden bevolen om weg te gaan en hij dit weigerde, werd hij vervolgens aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor belediging
Sneek– De politie heeft een 18-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van belediging. Toen de agenten bezig waren een gebied afschermden in verband met een brand, meende de verdachte vervelend te moeten. Hij probeerde de agenten weg te duwen om langs de afzetting te lopen. Toen hij werd tegen gehouden, beledigde hij d agenten. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering
Drachten– De politie heeft een 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. Toen de agenten bezig waren een om meisje die van huis was weggelopen, in hun surveillance auto wilden zetten, meende de verdachte zich met de zaak te moeten bemoeien. Toen de agenten de man diverse malen hadden gevorderd om weg te gaan en hij hieraan geen gehoor gaf, werd hij aangehouden. Hij werd ingesloten.

Donderdag 28 oktober 2010

Twee jongens aangehouden na inzet politiehond
Sneek – De politie heeft donderdagavond laat na een zoektocht met een politiehond twee inwoners van Sneek van 16 jaar aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Surveillerende agenten kregen een melding dat een getuige twee mannen op een dak van een bedrijf aan de Burgemeester de Hooppark had gezien. Gezien het tijdstip vertrouwde de getuige het niet en daarom werd direct via 1-1-2 de politie gewaarschuwd. Toen de agenten arriveerden zagen ze een jongen in de struiken staan. Bij het zien van de politie ging hij er direct vandoor. Een hondengeleider met zijn politiehond gingen vervolgens zoeken. De hond pakte al snel een spoor op. Niet veel later had de hond twee jongens gevonden die plat op hun buik in de bosjes lagen. Beide Snekers werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

Man aangehouden voor bedreiging
Leeuwarden – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die nacht een portier van een horecagelegenheid aan de Nieuwestad met de dood bedreigd. Op aanwijzing van de portier kon de man worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Dinsdag 26 oktober 2010

Politie waarschuwt voor babbeltrucs
Heerenveen– De politie waarschuwt wederom oudere mensen voor babbeltrucs. Dinsdagmiddag vonden er twee pogingen plaats bij bewoners aan de Passage. Een onbekend meisje van ongeveer 18 jaar met een getinte huidskleur en met lang krullend haar, vertelde aan een bewoner dat zij voor een energiemaatschappij werkte. Zij vroeg of zij ook wilden overstappen naar een andere energiemaatschappij. Hier ging de alerte bewoner niet op in en liet het meisje niet binnen. Later bleek zij nog een poging te hebben gedaan bij andere mevrouw in dezelfde straat. Ook hier ving zij bot. De politie adviseert aan oudere mensen om geen onbekenden binnen te laten. Bij dit soort pogingen laat u weten dat u dat u eerst dat met het betreffende bedrijf gaat bellen. Vraag dan of hij/zij later terugkomt. Sluit dan de deur van uw woning.  Laat dus niemand binnen met een dergelijke smoes.

Mannen aangehouden met gestolen goed
Harlingen– De politie heeft dinsdagavond twee mannen, een 17- en 18-jarige inwoner van Harlingen, aangehouden op verdenking van heling. De mannen reden zonder verlichting op hun bromfiets in de Vierkantsdijk. Nadat de agenten de mannen een stopteken hadden gegeven stopten zij. Omdat de mannen zich vreemd gedroegen en een tas bij zich hadden, wilden de agenten inzage in de tas. Op dat moment ging de 18-jarige verdachte er met de tas vandoor. In de Joost van den Vondelstraat liet de man de tas vallen en liep verder in onbekende richting. In de tas bleken gestolen goederen te zitten. De andere man, bestuurder van de bromfiets, werd vervolgens direct aangehouden. Na onderzoek werd even later ook de 18-jarige verdachte aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor zijn ingesloten.

Maandag 25 oktober 2010

Belediging
Gorredijk – De politie heeft een 19-jarige inwoner van Akkrum aangehouden op verdenking van belediging. Surveillerende agenten reden door de Hoofdstraat en bij het passeren van de Akkrummer schold deze hen uit. De 19-jarige is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Harddrugs aangetroffen bij controle
Wolvega – De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige inwoner van Den Haag. Tijdens een snelheidscontrole met de lasergun reed de bestuurder 148 kilometer waar 80 kilometer toe is gestaan. Tijdens de staandehouding kon de man zich niet legitimeren en is overgebracht naar het politiebureau. In de auto van de Hagenaar troffen agenten een aantal grammen heroïne en cocaïne aan. Ook bleek de verdachte in het bezit te zijn van een behoorlijk bedrag aan contant geld. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Tegen de 22-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Zondag 24 oktober 2010

Fietser aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft zondagavond een 19-jarige fietser uit Leeuwarden aangehouden. Surveillerende zagen de man zonder licht fietsen. De Leeuwarder werd daarop aangesproken en gevraagd om zijn identiteitskaart te tonen. Ondanks diverse verzoeken bleef de man dit weigeren. De agenten besloten om hem aan te houden. De Leeuwarder verzette zich daarbij hevig. Nadat hij enigszins gekalmeerd was, kreeg hij wederom een kans van de agenten om zijn identiteitskaart te tonen. De man begon gelijk weer te schreeuwen. De Leeuwarder werd daarom overgebracht naar het politiebureau. Hier kreeg hij een bekeuring voor het fietsen zonder fietsverlichting en voor het niet willen tonen van een identiteitskaart. Later die avond mocht de 19-jarige het bureau weer verlaten.

Zaterdag 23 oktober 2010

Vervelende stapper aangehouden
Leeuwarden– De politie heeft een 21-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. De man was met zijn fiets tegen een politieauto gereden. Hij weigerde vervolgens te stoppen. De agenten achterhaalden hem. De man wilde zijn identiteitskaart niet tonen en beledigde de agenten. Reden genoeg om deze vervelende stapper aan te houden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij ter ontnuchtering ingesloten.

Jongen aangehouden voor mishandeling
Dokkum – De politie heeft  een 16-jarige inwoner van Ternaard aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen had een 20-jarige inwoner van Dokkum geslagen. De reden van de ruzie is nog onbekend. Het slachtoffer liep daarbij letsel op en hij werd door de agenten overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. De 16-jarige was door een beveiliger aangehouden. De jongen werd overgedragen aan de agenten, waarna hij voor nader onderzoek werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Man aangehouden voor verboden wapenbezit
Sneek – De politie heeft  een 22-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Surveillerende agenten hadden informatie gekregen dat de Sneker mogelijk in het bezit zou zijn van een mes. Nabij de ingang van een horecagelegenheid wisten de agenten de 22-jarige te onderscheppen. Hem werd gevraagd of hij in het bezit was van een mes. De man overhandigde vervolgens het mes aan de agenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd in beslag genomen. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de nacht mocht de 22-jarige het bureau weer verlaten.

Vrijdag 22 oktober 2010

Aanhouding
Leeuwarden – De politie heeft vrijdagmorgen vroeg een 20-jarige inwoner van Zwolle aangehouden. Politieagenten waren op de Nieuwestad in gesprek met een man die een marktkraam omver had gegooid. De verdachte bemoeide zich meermalen met het gesprek en weigerde gevolg te geven aan vorderingen van de agenten om zich te verwijderen. Hij werd na zijn aanhouding naar het politiebureau overgebracht.

Getuige houdt twee jongeren aan

SNEEK – Een getuige heeft bij een school aan de 1e Woudstraat twee 19-jarige mannen uit Sneek en IJlst aangehouden. Meerdere buurtbewoners hoorden glasgerinkel bij de school en gingen op onderzoek uit. Eén van de getuigen wist beide mannen aan te houden. De twee werden vervolgens overgedragen aan de politie. De agenten constateerden dat een stoeptegel een ruit was ingegooid. De twee mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.

Bestuurder gestolen auto weet te ontkomen
FRANEKER – De politie heeft met meerdere eenheden gezocht naar de bestuurder van een gestolen auto. De man wist echter te ontkomen. Zijn drie passagiers werden wel aangehouden. Surveillerende agenten gaven de bestuurder op de Burgemeester J. Dijkstraweg een stopteken. De auto stopte niet en reed door. Er volgde een achtervolging door de stad. De bestuurder reed op de Hertog van Saxenlaan in de berm en belandde uiteindelijk in de sloot met de auto. De man stapte uit en ging er vandoor. Ondanks een grote zoekactie werd hij niet meer aangetroffen. Zijn drie passagiers, twee meisjes van 17 en 18 jaar uit Leeuwarden en jongen van 19 jaar uit Groningen, werden wel aangehouden. Na onderzoek bleek de auto van diefstal afkomstig te zijn. Het voertuig werd dan ook in beslag genomen. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.  

Donderdag 21 oktober 2010

Politie zoekt getuigen mishandeling
IJsbrechtum– De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 13-jarig meisje die woensdagmiddag rond 15.30 uur plaatsvond op het fietspad tussen IJsbrechtum en de afslag Folsgare ter hoogte van het Tolhek. Toen het slachtoffer IJsbrechtum net was gepasseerd, werd zij ingehaald door drie jongens op de fiets. De jongens waren in de leeftijd van ongeveer 16 jaar. Toen deze naast haar kwamen fietsen, werd zij door één van de drie van haar fiets geschopt en kwam daardoor ten val. Vervolgens werd zij door de jongens vastgepakt en met een scherp voorwerp in haar gezicht geprikt, waarna de jongens weer op de fiets stapten in de richting van IJsbrechtum vertrokken.
Signalement van de verdachten:
Dader 1 
* Leeftijd ongeveer 17 jaar 
* Lengte ongeveer 1.75 meter lang
* Normaal postuur 
* Blanke huidskleur
* Bruin haar
* Zwarte stoffen jas, zwarte spijkerbroek 
* Zwarte wollen muts,
* Bruine sneakers schoenen  
Dader 2
* Leeftijd 16 à 17 jaar
* Lengte ongeveer 1.60 meter lang
* Smal postuur 
* Licht getinte huidskleur 
* Dikke lippen
* Zwart kort stekelhaar,
* Donkerblauwe jas, donkere spijkerbroek,
Dader 3 
* Leeftijd en lengte onbekend
* Blanke huidskleur 
* Vermoedelijk kort haar (het kwam niet onder de muts vandaan), 
* Gezet postuur
* Donkergrijze trui met capuchon zonder rits met een print van letters op de voorzijde
* Donkere wollen muts
De politie is op zoek naar getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze mishandeling. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem. De ouders deden aangifte van mishandeling.

Aanhouding na brandstichting
Leeuwarden – De politie heeft  drie inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van brandstichting in een ondergrondse afvalcontainer in de Boeierstraat. De drie verdachten, twee van 19 en één van 24 jaar, werden aangehouden op grond van getuigenverklaringen. Ze werden na hun aanhouding naar het politiebureau overgebracht en ingesloten

Aanhouding voor bezit harddrugs
Leeuwarden – De politie heeft  een 19-jarige inwoner van Soest aangehouden. De man werd door surveillerende agenten op heterdaad betrapt met 8 bolletjes met vermoedelijk cocaïne. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar werd bij zijn fouillering nog een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Woensdag 20 oktober 2010 

Getuigen straatroof gezocht
Leeuwarden – De politie is op zoek naar getuigen van een poging tot straatroof die woensdagavond rond 19.50 uur bij de Vuurdoornstraat plaatsvond. Een 24-jarige man uit Leeuwarden liep rond die tijd op het fietspad achter de Vuurdoornstraat, toen hij uit oostelijke richting een man op zich af zag komen lopen. Op het moment dat de man hem passeerde greep hij het slachtoffer beet en vroeg om geld. Het slachtoffer gaf aan geen geld bij zich te dragen, waarop de man hem sloeg en uitschold. Hierna rende de dader weg in de richting van Camminghaburen.
Het signalement van de dader is als volgt:
* Negroïde man
* Ongeveer 18 jaar oud
* 1.80-1.85 meter
* Slank en gespierd postuur
* Kaalgeschoren hoofd
* Blinkende oorbellen in beide oren
* Slecht gebit waarvan de rechtervoortand ontbreekt
* Vanaf onder het linkeroor tot aan de kin een litteken/schram
* Een goudkleurige ring aan de linkerpink en goudkleurige ketting
* Zwarte jas, heuplengte
* Onder de jas droeg de man een zwarte sweater met in witte letter ‘BENCH’ en een capuchon die hij over zijn hoofd droeg
* Donkerblauwe broek.
De politie komt graag in contact met getuigen die meer over deze overval of de overvaller kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem melding doen, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800–7000.

Dinsdag 19 oktober 2010

Tassenroof Wolvega
Wolvega – De politie stelt een onderzoek in naar de beroving van een 18-jarige vrouw uit Leeuwarden. De vrouw zat in de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober rond 00.30 uur in de trein van Zwolle naar Leeuwarden. Toen de trein stopte bij het station in Wolvega probeerde een man haar handtas te stelen. Doordat het slachtoffer de tas goed vast hield lukte het de dader niet om de tas mee te nemen. Wel trok de verdachte de vrouw, die de tas stevig vasthield, met zich mee de trein uit. De 18-jarige bleef zich verzetten en schreeuwde om hulp. Op het perron kwam zij ten val en belandde met haar been tussen de trein en het perron.  Mensen die op het perron stonden hielpen haar echter niet. Uiteindelijk staakte de dader zijn pogingen om de tas te stelen en liep weg. Het slachtoffer raakte niet gewond.
Signalement dader:
* Man van Marokkaanse afkomst
* Lengte 1.70 – 1.75
* Verzorgd uiterlijk
* Smal gezicht
* Droeg een korte zwarte jas.
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van dit voorval. Op het perron in Wolvega stond o.a. een vrouw gekleed in legerkleding en man van Antilliaanse afkomst met een fors postuur. Herkent u zich in dit signalement en u hebt informatie over dit incident? Meldt u zich dan bij de politie. De politie is te bereiken via het telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.
(www.politie.nl)

Politie neemt namaakvuurwapens in beslag
Stiens– De politie heeft dinsdagavond bij een 22-jarige inwoner van Stiens vier namaakvuurwapens in beslag genomen. De politie had een tip gekregen over de aanwezigheid van de wapens op een adres in Stiens. In de woning werden op zolder de wapens aangetroffen. Deze leken zodanig op echte vuurwapens dat zij voor afdreiging geschikt zijn. Het bezit van dit soort wapens is strafbaar. De eigenaar deed afstand van de wapens. Daarnaast werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging
Leeuwarden – De politie heeft een 15 en  een  20 –  jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Een getuige zag dat drie mannen op Nieuwestad bezig waren met vuilniszakken gooien. Toen de agenten aanrijdend waren en bijna bij de verdachten waren, bleek ook dat een ruit van winkel te zijn vernield. Ter hoogte van de Vrouwenpoortsbrug konden twee verdachten worden aangehouden, terwijl de derde man er vandoor ging. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. De mannen worden ook ervan verdacht ook nog diverse vuilcontainers omver te hebben gegooid.
(www.politie.nl)

Maandag 18 oktober 2010

Inbrekers overlopen
Drachten– De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van drie jongens die betrokken waren bij de diefstal van een beeldscherm uit een school aan de Ring. Rond 22.50 uur betrapte een medewerker van deze school de dieven op heterdaad toen zij de school verlieten en een beeldscherm bij zich droegen. Bij de worsteling die vervolgens ontstond liet één van de daders het beeldscherm vallen en vluchtten de jongens op scooters weg. Tijdens de vlucht verloor één van hen een sportschoen. Een uitgebreid signalement van de daders en een foto van de schoenen wordt in de loop van de dag opwww.dadergezocht.nlgeplaatst.De politie wil graag in contact komen met mensen die weten wie deze jongens zijn of die informatie over deze inbraak hebben. De politie is te bereiken via 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven bel dan met de Stichting Meld Misdaad Anoniem bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000.
(www.politie.nl)

Zondag 17 oktober 2010

Aanhouding na bedreiging
Leeuwarden– De politie heeft een 26-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bedreiging. Op de Antillenweg hadden buurtbewoners bij de verdachte aangebeld om hem te vragen de muziek wat zachter te zetten. Hierop werd niet gereageerd. ’s Avonds wilde men opnieuw langsgaan. Toen deed de 26-jarige wel open en hield daarbij een bijl omhoog en bedreigde zijn buurtbewoners. De politie werd gealarmeerd en de man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Een 39-jarige vrouw uit Leeuwarden heeft aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Zaterdag 16 oktober 2010

Tijdens fouillering drugs aangetroffen
Berlikum – De politie heeft een 22-jarige man uit Franeker aangehouden voor het bezit van harddrugs. Tijdens de fouillering bij de ingang van een uitgaansgelegenheid aan het Hemmemaplein werd door de beveiliging wikkels en een zakje met drugs aangetroffen. De politie kwam ter plaatse en hield de 22-jarige aan. In de wikkels zat vermoedelijk cocaïne en het zakje was gevuld met wiet. Op het politiebureau werd de man voor nader onderzoek ingesloten.
(www.politie.nl)

Actie preventief fouilleren
Leeuwarden – De politie heeft zaterdagavond en in de nacht daarop een preventieve fouilleringsactie in de binnenstad uitgevoerd. Naast medewerkers van de politie Fryslân werd ondersteuning verleend door medewerkers van de Spoorwegpolitie en de Koninklijke Marechaussee. In totaal werden ongeveer 260 personen en 21 voertuigen gecontroleerd. Daarbij nam de politie drie messen en één schaar inbeslag die werden aangetroffen bij een 19-jarige, een 26 jarige, een 38-jarige, allen uit Leeuwarden en bij een 29-jarige uit Kollumerpomp. Tevens werden twee personen aangehouden op verdenking van heling. Zij waren in het bezit van een van diefstal afkomstige fiets. Ook werden er verdachten aangehouden voor het bezit van drugs. Een 22-jarige man uit Groningen bleek in het bezit te zijn van 4 gram drugs, vermoedelijk speed. Een 18-jarige man uit Leeuwarden werd aangehouden in verband met het bezit van 17 XTC-pillen. Na een overlastmelding bij een speeltuintje aan de Albert Cuypstraat fouilleerden agenten een aantal personen. Bij een 29-jarige man uit Oudehaske troffen de agenten een boksbeugel en een mes aan waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de insluitingsfouillering werd een rijbewijs op naam van een andere persoon, een zakje met 94 gram witte poeder en een fles met daarin een doorschijnende vloeistof (vermoedelijk GHB), een wikkel (vermoedelijk cocaïne) en diverse gebruikersmaterialen zoals een weegschaal, aangetroffen. Onderzocht wordt of de vloeistof en de poeders verboden stoffen zijn op de lijst van de Opiumwet. Het preventief fouilleerteam hield voortdurend horecatoezicht. Hierbij werden diverse bekeuringen uitgeschreven onder andere voor het nuttigen van alcohol op straat, wildplassen en verstoring van de openbare orde.
(www.politie.nl)

Vernieling auto
Wolvega– De politie heeft een 20-jarige man en een 18-jarige vrouw, beide uit Wolvega, aangehouden op verdenking van vernieling. Een 21-jarige vrouw uit Noordwolde gaf aan de politie door dat een groep op het Pastorieplein om haar auto had gestaan met krasschade als gevolg. Door de aangeefster waren de daders herkend waarna de gealarmeerde agenten op de Van Harenstraat de 20-jarige en zijn 18-jarige vriendin al snel konden aanhouden. Op het politiebureau werden zij verhoord. Aan het einde van de zondagochtend werden beide heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt.
(www.politie.nl)

Vlaggenmast vernield
Leeuwarden– De politie heeft een 22-jarige man uit Hallum aangehouden op verdenking van vernieling. Op de Wirdumerdijk vond omstreeks 03.30 uur een vernieling plaats waarbij een vlaggenmast het moest ontgelden en een steekwagen werd weggenomen. Dit alles werd gezien door camera’s. Medewerkers van het cameratoezicht zagen vervolgens de groep jongens een eetgelegenheid op de Grote Hoogstraat binnengegaan. Zij werden ter plaatse staande gehouden en gehoord over de vernieling. De 22-jarige man verklaarde vervolgens de vlaggenstok te hebben vernield waarna een aanhouding volgde. Er moet nog aangifte worden gedaan. Tijdens de staandehouding van de groep beledigde een 23-jarige man uit Hallum een politieagent waarna ook hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Beide heren werden na verhoor heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt. 
(www.politie.nl)

Mishandeling
Sneek– De politie heeft een 25-jarige man uit Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. Surveillerende agenten werden op de Kruizebroederstraat aangesproken door een 20-jarige man uit Sneek die verklaarde te zijn geslagen door de verdachte. Na een zoekslag werd de 25-jarige aangetroffen op de Worp Tjaardastraat waar hij ook werd aangehouden. Op het politiebureau werd hij voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Boom vernield
Leeuwarden– De politie heeft een 19-jarige man uit Hallum aangehouden op verdenking van vernieling. Door surveillerende agenten werd gezien dat de 19-jarige ter hoogte van het Harmonieplein aan een boom ging hangen waardoor een grote tak, 2 a 2,5 meter lang, afbrak. De gehele boom zwaaide heen en weer. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij heengezonden. Er werd proces-verbaal opgemaakt. De gemeente, eigenaar van de boom, moet nog aangifte doen.
(www.politie.nl)

Vrijdag 15 oktober 2010

Woordenwisseling eindigt in mishandeling
Heerenveen – De politie heeft een 15-jarige jongen en een 21-jarige man, beide uit Heerenveen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen. Op de Herenwal werd een 17-jarige man uit Amsterdam, die daar met een 18-jarige man uit Heerenveen fietste, aangesproken door een groep jongens waar de verdachten deel van uitmaakten. Dit ontaardde in een woordenwisseling waarbij de Amsterdammer klappen kreeg van de verdachten. Het slachtoffer en zijn vriend konden ontkomen en vluchtten. De groep ging hun achterna waarbij zij op de Gedempte Molenwijk een uitgaansgelegenheid indoken. De verdachten stonden nog buiten. De politie werd direct gealarmeerd en hielden de verdachten aan. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Donderdag 14 oktober 2010 

Jongen onder invloed van GHB
Heerenveen– De politie heeft een 19-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van baldadigheid/vandalisme. Politieagenten waren eerder die avond de man al tegengekomen. Hij kon moeilijk op zijn benen staan en was mogelijk onder invloed van GHB. Hij zou naar huis gaan. Rond 21.50 uur zag een getuige dat de 19-jarige op het Ernst van Harenplein op een auto had geslagen. De politie werd gealarmeerd waarna hij werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten. Aan het einde van de avond mocht de man het bureau verlaten en kreeg hij twee bekeuringen; voor baldadigheid en voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.
(www.politie.nl)

Drie Duitse brandstichters aangehouden
Joure – De politie heeft  een 13-jarige, 14-jarige en een 16-jarige jongen allen uit Duitsland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen in Joure en in Lemmer. In de nacht van dinsdag op woensdag waren er negen containerbrandjes in Lemmer en in de nacht van woensdag op donderdag vier containerbranden in het centrum van Joure. De politie startte een onderzoek waarbij buurtonderzoek werd verricht en er diverse getuigen werden gehoord. Op basis van het onderzoek kwam de politie terecht bij de groep Duitse jongeren. Zij vierden vakantie in Fryslân. Donderdagmiddag werden zijn aangehouden. Vrijdag worden zij op vordering van de officier van justitie geleid voor de rechter-commissaris. Uit het eerste onderzoek blijkt dat deze drie Duitse verdachten niets te maken met de eerdere branden in Lemmer. Dat onderzoek gaat nog volop door.
(www.politie.nl)

In bezit van harddrugs
Leeuwarden – De politie heeft gecontroleerd in het Weazegebied op de handel en bezit van verdovende middelen. Daarbij werd een 16-jarige jongen uit Burgum aangehouden. Hij was in bezit van 30 bolletjes drugs, vermoedelijk cocaïne en een brok hasj. Ook een 26-jarige man zonder vast woon-of verblijfplaats werd met 7 bolletjes aangehouden. Op het politiebureau werden zij voor nader onderzoek ingesloten. Beide heren hebben een waarschuwing gebiedsverbod uitgereikt gekregen in verband met bezit harddrugs op de Weaze. Mocht de verdachten zich binnen een periode van 6 maanden schuldig maken aan een overtreding of misdrijf in het Weaze gebied dan krijgt men een gebiedsverbod voor de duur van 24 uur.
(www.politie.nl)

Woensdag 13 oktober 2010

Onderzoek naar twee berovingen
Heerenveen – De politie onderzoekt een poging tot beroving van een 55-jarige inwoner van Heerenveen en de beroving van een 19-jarige inwoner van Heerenveen. De 55-jarige man liep woensdagavond omstreeks 21.00 uur in de richting van de fietstunnel onder het NS-station door. Ter hoogte van de Jutte zag hij drie jongeren naderen. Twee van hen schopten de 55-jarige man en probeerden hem te beroven. Het slachtoffer zag kans om te vluchten en waarschuwde vervolgens de politie. De agenten zochten de man op en gingen met hem in de omgeving zoeken. De drie daders werden niet meer aangetroffen. Niet veel later kregen agenten wederom een melding van een beroving. Op de Beugel was een 19-jarige inwoner van Heerenveen uit zijn invalideauto getrokken. Het slachtoffer werd vervolgens door drie nog onbekende jongens met geweld beroofd van onder andere zijn portemonnee. Ook in dit geval werd de omgeving afgezocht door de agenten, maar de drie berovers werden niet gevonden. Of er een verband is tussen beide berovingen wordt onderzocht.
(www.politie.nl)

Maandag 11 oktober 2010 

Twee mannen aangehouden voor diefstal brandstof
Buitenpost– De politie heeft een 21-jarige inwoner van Drogeham en een 23-jarige inwoner van Kootstertille aangehouden. De mannen worden ervan verdacht brandstof uit een vrachtwagen te hebben gestolen. Agenten zagen de mannen zich verdacht bij een vrachtwagen ophouden. Toen zij een onderzoek instelden bleek dat de mannen een slang met daaraan een pomp in de tank van de vrachtwagen hadden gedaan om zodoende de diesel over te hevelen naar hun eigen auto. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.
(www.politie.nl)

Zondag 10 oktober 2010 

Hennepkwekerij ontmanteld
Harlingen – De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld in de tuin van een woning aan de Abraham Kuyperstraat. Naar aanleiding van een tip ging de politie ter plaatse. In de tuin troffen zij de bewoners, een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw, die de weedplanten aan het toppen waren. Zij hadden inmiddels al tientallen gevulde zakken bij zich liggen van de zeven grote planten die in de tuin stonden. Omrin heeft de planten vernietigd. Tegen de man en vrouw is proces-verbaal opgemaakt.
(www.politie.nl)

Zaterdag 9 oktober 2010

Man aangehouden na vechtpartij
Drachten – De politie heeft een 18-jarige man uit Schagen aangehouden op verdenking van vernieling en wederspannigheid. Surveillerende agenten zagen dat de verdachte een andere man wilde aanvallen. Vervolgens pakte hij de man bij zijn jas en trok hem naar de grond. Hierbij werd de jas vernield. Toen de agenten de twee uit elkaar wilden halen, verzette de verdachte zich hevig. Met meerdere agenten werd hij onder controle gebracht en aangehouden. De verdachte gaf aan eerder die avond door de man geslagen te zijn toen hij weigerde drugs van hem te kopen. Hij werd voor nader onderzoek naar het bureau overgebracht en ingesloten.
(www.politie.nl)

Mannen aangehouden voor mishandeling en aanranding
Leeuwarden– De politie heeft  in een horecagelegenheid op de Nieuwestad een 22-jarige man uit Urk aangehouden op verdenking van mishandeling en een 25-jarige plaatsgenoot op verdenking van aanranding. Een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden had aangegeven door de 22-jarige verdachte geslagen te zijn. Een 20-jarige vrouw was door de 25-jarige verdachte onzedelijk betast. Beide verdachten konden op aanwijzing van de vrouwen aangehouden worden. Ze werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten. De vrouwen deden aangifte.
(www.politie.nl)

Man aangehouden na niet voldoen aan bevel
Dokkum – De politie heeft een 18-jarige man uit Holwerd aangehouden op verdenking van belediging en het niet voldoen aan een bevel. Surveillerende agenten hadden de verdachte al een waarschuwing gegeven toen hij in het centrum in zijn auto zat te claxonneren. Hierna reed hij met hoge snelheid en piepende banden tussen tientallen mensen door weg. De agenten wilden de chauffeur op dit gevaarlijk rijgedrag aanspreken en fietsten achter de auto aan. Op stoptekens werd niet gereageerd en toen een agent voor de auto wist te komen, reed de man tegen de achterkant van de fiets van de agent aan. Toen de auto uiteindelijk stilstond weigerde de verdachte nog steeds uit de auto te komen. Hierop werd hij door een agent uit de auto getrokken. De verdachte begon zich hevig te verzetten en beledigde de agenten. Met veel moeite kon de verdachte in de handboeien geslagen worden en overgebracht worden naar het bureau. Hier werd hij voor nader onderzoek ingesloten.
(www.politie.nl)

Twee mannen aangehouden voor diefstal
Grou – De politie heeft twee 21-jarige mannen uit Grou aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had de mannen door de Kerkstraat zien lopen met een buitenboordmotor. Hij herkende de mannen en waarschuwde de politie. Deze kon een van de mannen later voor zijn woning aanhouden. De andere verdachte meldde zich niet veel later op het bureau en werd ook aangehouden. Beide mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.
(www.politie.nl)

Twee mannen aangehouden na diefstal
Burgum – De politie heeft een 22-jarige man uit Nieuweschoot en een 25-jarige man uit Burgum aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen de mannen lopen met stukken aluminium bij zich. Bij navraag bleek dat ze dit bij een benzinestation aan de Oppedijk van Veenweg weggenomen hadden, waar men nu aan het slopen is. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor mochten ze het bureau met proces-verbaal weer verlaten.
(www.politie.nl)

Jongens aangehouden voor vernieling bushokje
Harlingen – De politie heeft drie jongens aangehouden op verdenking van vernieling van een bushokje. Een getuige hoorde een knal en zag daarna dat een ruit van het bushokje op het Havenplein vernield was. Bij het bushokje zag hij drie jongens weggelopen. Hij ging achter de jongens aan en belde ondertussen de politie. Op aanwijzing van de getuige spraken agenten de jongens bij de haven aan, maar ze ontkende er iets mee te maken te hebben. Nadat de getuige de jongens geïdentificeerd had, werden ze toch aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een 16-jarige jongen uit Franeker bekende uiteindelijk de vernieling gepleegd te hebben. De jongens mochten het bureau verlaten. De verdachte zal vandaag, in aanwezigheid van zijn ouders, verhoord worden. 
(www.politie.nl)

Vrijdag 8 oktober 2010

Man aangehouden na vernieling politiebus
Heerenveen – De politie heeft een 18-jarige man uit Heerenveen aangehouden op verdenking van vernieling. Een getuige had gezien dat de verdachte op de politiebus gestaan had en meldde dit bij de agenten die op de Knypstermerke aan het surveilleren waren. Door de actie bleek de ruitenwisser vernield te zijn, waarop de man aangehouden en naar het bureau overgebracht werd. Na verhoor mocht hij het bureau weer verlaten.
(www.politie.nl)

Man met harddrugs aangehouden
Leeuwarden– De politie heeft  in een horecagelegenheid op de Nieuwestad een 21-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van bezit harddrugs. Personeel van de horecagelegenheid hadden de politie gealarmeerd toen zij de verdachte met de drugs aantroffen. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau. Na verhoor mocht hij het bureau met proces-verbaal weer verlaten. 
(www.politie.nl)

Man aangehouden voor heling
Leeuwarden – De politie heeft een 25-jarige man aangehouden op verdenking van heling. Tijdens een alcoholcontrole op de Keizersgracht kwam de verdachte op een snorfiets zonder verlichting aanrijden. Toen hij een stopteken kreeg, probeerde hij te keren maar kwam in de bosjes terecht. Hierna ging hij te voet er vandoor. Agenten volgden hem en konden hem op de Galileer Kerkstraat staande houden. De man verklaarde weg te zijn gerend omdat hij op een gestolen snorfiets reed die hij gekocht had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.
(www.politie.nl)

Man aangehouden na bedreiging
Sneek – De politie heeft een 24-jarige man uit Oosthem aangehouden op verdenking van belediging, bedreiging en wederspannigheid. Surveillerende agenten stonden bij een café toen een aantal personen naar buiten kwam. Twee hiervan begonnen de deuren van de politieauto te openen. Ze werden verzocht hiermee op te houden, maar bleven doorgaan, waarna een bekeuring voor baldadigheid uitgeschreven werd. De verdachte begon hierop de agenten te beledigen. Na een duw van een agent, kwam de man ten val en bedreigde de agent vervolgens. Hierop werd hij aangehouden, waarbij de verdachte zich erg verzette. Hij werd overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.
(www.politie.nl)

Man aangehouden na vernielingen
Winsum – De politie heeft een 22-jarige man uit Winsum aangehouden op verdenking van vernielingen. Na een melding van een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Skans, spraken agenten ter plaatse met getuigen. Die hadden gezien dat de verdachte verschillende vernielingen gepleegd had nadat hem verzocht was de kroeg te verlaten omdat hij en zijn vrienden erg vervelend waren. Zo waren stoelen vernield en was een kozijn stuk gemaakt. De verdachte was inmiddels vertrokken, maar bevond zich in de woning van een van de aanwezigen. Hier werd hij aangehouden. Op het bureau werd de man voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaresse heeft aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Donderdag 7 oktober 2010

Vijf meisjes op strooptocht
Leeuwarden– De politie heeft vijf meisjes uit Leeuwarden van 14, 14, 15 en 16 jaar en een 13-jarig meisje uit Sneek aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De diefstallen werden gepleegd in meerdere winkels aan de Nieuwestad en het Ruiterskwartier. De meisjes namen kleding weg uit de winkels. Het winkelpersoneel kreeg de dames in het vizier en betrapten hen op het wegnemen van kleding. Eerst werden de 16- en 14-jarige verdachten aangehouden. Even later konden ook de andere drie verdachten worden aangehouden. Alle verdachten werd overgebracht naar het politiebureau en voor verhoor ingesloten. De kleding werd in beslag genomen.
(www.politie.nl)

Kinderfiets gestolen
Bolsward– De politie heeft  een 20-jarige inwoner van Bolsward aangehouden op verdenking van diefstal. Een getuige had rond 15.30 uur gezien dat een aantal jongeren een kinderfiets oppakten en deze vervolgens in de kofferbak van een auto stopte. Deze getuige vertrouwde dit niet en stelde de politie in kennis. Toen agenten ter plaatse kwamen stond de auto er nog. Meteen werden zij aangesproken door een 39-jarige inwoonster van Bolsward die vertelde dat de fiets van haar zoon was gestolen en dat zij aangifte wilde doen van diefstal. Omdat de getuige een goede beschrijving had gegeven hoe de fiets er uit zag, werd de bestuurder van de auto gevraagd om de kofferbak open te maken. In de kofferbak lag de gestolen kinderfiets, waarop de bestuurder aangehouden werd.
(www.politie.nl)

Woensdag 6 oktober 2010

Vrouw op gestolen snorfiets
Leeuwarden – De politie heeft een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden op verdenking van heling van een snorfiets. Agenten zagen op de Nieuwestad de vrouw zonder verlichting en telefonerend op de snorfiets rijden. Vervolgens gaven zij haar een stopteken. Na onderzoek bleek de kentekenplaat en de snorfiets van diefstal afkomstig te zijn. Tegen de vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast kreeg zij nog een bekeuring voor het niet handsfree bellen. De snorfiets werd in beslag genomen.
(www.politie.nl)

Dinsdag 5 oktober 2010

Politie zoekt eigenaar van boot
Leeuwarden – De politie zoekt de eigenaar van een in beslag genomen boot. In de nacht van maandag op dinsdag werd in het water nabij de Waterbies een boot in beslag genomen. Tijdens de actie werd een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking diefstal van deze boot. De man zit nog steeds vast.  De politie wil de gestolen boot graag terug geven aan de rechtmatige eigenaar. De boot is van het merk US Coast Guard, type L43J en achter de boot zat een Yamaha 8 pk buitenboordmotor. 
Bent u de eigenaar of weet u wie de eigenaar van deze boot is? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 8844

Inbreker aangehouden
Leeuwarden – De politie heeft  in de bosjes bij een woonvorm aanDe Ruyterweg een 19-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van een inbraak. Een 32-jarige vrouw uit Leeuwarden werd ’s nachts wakker toen ze gerommel hoorde. Het geluid bleef maar aanhouden en daarom belde ze 1-1-2. Meerdere agenten gingen naar De Ruyterweg. Bij het gebouw konden ze de 19-jarige Leeuwarder aanhouden. Tijdens zijn vluchtpoging was hij vast komen te zitten in de bosjes. Bij de jongen werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Twee andere inbrekers zagen kans te ontsnappen. Ondanks een grote zoekactie in de omgeving werden ze niet meer aangetroffen. De 19-jarige Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Uit de woonvorm werd niets vermist. Wel is inmiddels aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Maandag 4 oktober 2010

Bejaarde vrouw overvallen in woning
Grou– De politie onderzoekt een overval in een woning aan de Meersweg die maandagavond plaatsvond. Daar werd een 89-jarige bewoonster door een nog onbekende jonge man in haar woning overvallen. Om 19.55 uur werd bij de woning aangebeld. Omdat de bejaarde vrouw dacht dat haar buurvrouw voor de deur stond, deed zij open. Zij werd vervolgens overvallen door een onbekende man die de vrouw enkele keren omverduwde en geld wilde hebben. Nadat het slachtoffer de overvaller het geld had gegeven, ging hij er in de richting van de Paviljoenstraat ervandoor. De vrouw alarmeerde de buurman door hard te schreeuwen. Toen die polshoogte ging nemen trof deze de hoog bejaarde dame hulpeloos op de vloer aan en belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten kwamen snel ter plaatse en begonnen met een zoektocht in de omgeving. Ook werden 111 deelnemers van Burgernet gevraagd om mee uit te kijken naar de verdachte. Een zoektocht in de omgeving leverde helaas geen resultaat op.De tactische- en technische recherche deden onderzoek in en rondom de woning in. De vrouw werd door haar familieleden en door een gewaarschuwde arts opgevangen.
Signalement van de dader:
* Blanke man
* Leeftijd ongeveer 20 jaar
* Sprak accentloos Nederlands
* Lengte 1.70 m
* Donkere kleding
* Donkere muts
*Witte sportschoenen
De politie is op zoek naar getuigen en mensen die anderszins informatie hebben over deze laffe overval. Zij kunnen met de politie bellen via 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
(www.politie.nl)

Man aangehouden voor diefstal van boot
Leeuwarden– De politie heeft een 24-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van de diefstal van een boot. Een getuige had eerder die nacht op de Waterbies een bootje zien liggen. Steeds kwam een man op een scooter bij de boot. De getuige vertrouwde dit niet en waarschuwde via 1-1-2 de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zagen ze een man in het bootje zitten. In eerste instantie dacht de agent dat de man in het water wilde springen. Hij bleek echter een voorwerp te pakken, waarmee hij de diender te lijf wilde gaan. Er moest dan ook met pepperspray worden gedreigd. Uiteindelijk ging de 24-jarige Leeuwarder er lopend vandoor. Na een achtervolging kon hij op de Aldlansdyk worden aangehouden. In de omgeving van het bootje werd ook een 24-jarige Leeuwarder aangetroffen op een scooter. De agenten namen het rijbewijs van de man in en vroegen hem op die plaats te blijven wachten. Eerst moest namelijk de andere Leeuwarder, die op de vlucht was geslagen en een agent had bedreigd, worden aangehouden. Na de aanhouding keerden de agenten terug naar de plaats waar de man op de scooter zou wachten. Hij was echter niet meer op deze locatie. De agenten weten wie deze man is en hij kan dan ook bezoek van de politie verwachten. De boot van het merk US Coast Guard, type L43J en met een Yamaha 8 pk buitenboordmotor werd in beslag genomen. In de boot vonden de agenten onder andere een breekijzer en een betonschaar. De 24-jarige Leeuwarder werd voor nader onderzoek ingesloten.
(www.politie.nl)

Twee mannen aangehouden voor bedreiging
Leeuwarden – Medewerkers van een horecagelegenheid hebben twee inwoners van Leeuwarden van 20 en 21 jaar aangehouden. Beide mannen waren eerder die nacht betrokken bij een bedreiging met een mes in de Oude Doelesteeg. Medewerkers van een horecagelegenheid zagen het gebeuren en besloten om in te grijpen. Na een achtervolging konden ze de beide mannen in de Grote Kerkstraat aanhouden. Vervolgens werden beide verdachten overgedragen aan de politie. Het duo werd door de agenten overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Het mes werd niet aangetroffen.
(www.politie.nl)

Zondag 3 oktober 2010

Man bekent vernieling
Wolvega– Een 18-jarige inwoner van Wolvega heeft de vernieling van een pinautomaat in het centrum van het dorp bekend. Eind juni werd het beeldscherm van de pinautomaat kapotgetrapt. Een bewakingscamera registreerde de vernieling. De beelden werden in eerste instantie aan alle agenten in Fryslân getoond. Dit leverde geen resultaat op en daarom werden de beelden van de vernieling eind september opwww.dadergezocht.nlgeplaatst Binnen 12 uren was de identiteit van de man bekend. Afgelopen week werd de 18-jarige als verdachte gehoord. Hij bekende de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens moet hij de bank schadeloos stellen.
(www.politie.nl)

Zaterdag 2 oktober 2010

Vernieling auto’s
Boazum – De politie heeft een 21-jarige man uit Scharnegoutum aangehouden voor baldadigheid en vernieling van een auto. Een getuige zag dat de man tegen fietsen en auto’s trapte. Van één auto was de spiegel getrapt en van een andere auto was het afdekklepje van de benzinetank gesloopt. Deze vernielingen werden gepleegd vlak bij de feesttent in Boazum en de gewaarschuwde beveiligers van de feesttent konden de vernieler aanhouden. Agenten hebben de man, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, overgebracht naar het politiebureau.
(www.politie.nl)

Man loopt over politieauto
Leeuwarden – De politie heeft een 20-jarige man van Leeuwarden aangehouden voor baldadigheid. Medewerkers van het cameratoezicht gemeente Leeuwarden zagen dat er een man over een geparkeerde politieauto liep en gaven zijn signalement door. Gewaarschuwde agenten traceerden de verdachte en hielden hem aan. Een vriend van de man die bij het voorval aanwezig toonde een filmpje aan de agenten waarop te zien was dat de man inderdaad over de auto gelopen was. De Leeuwarder is aangehouden en overgebracht n aar het politiebureau. Het is nog niet bekend of er schade ontstaan is aan het politievoertuig.
(www.politie.nl)

Man verzet zich tegen aanhouding
Sneek – De politie een 23-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Surveillerende agenten zagen dat de man ruzie had in de Kruizebroederstraat. De partijen werden gescheiden en gesommeerd om weg te gaan. De Sneker was het hier niet mee eens en beledigde de agenten. De 23-jarige werd aangehouden maar tijdens zijn aanhouding verzette hij zich.
(www.politie.nl)

Jongen spuit met traangas
Leeuwarden – De politie heeft een 17-jarige jongen van Leeuwarden aangehouden omdat hij voorbijgangers met traangas in het gezicht gespoten had. Rond 03.00 uur werden kwamen er meldingen binnen van mensen die in het centrum van Leeuwarden in het gezicht waren gespoten met traangas. Aan de hand van het opgegeven signalement kon de dader aan worden gehouden in de Poststraat. Tijdens de fouillering troffen de agenten een busje peperspray aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Drie slachtoffers hebben aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Vrijdag 1 oktober 2010 

Openlijk geweld
Oosterwolde– De politie heeft een 22-jarige man van Oosterwolde en een 16-jarige jongen van Oosterwolde aangehouden op verdenking van het plegen van openlijke geweldpleging. Rond 01.00 werd er bij de politie een melding ontvangen dat er een aantal jongeren vernielingen pleegden op het Stationsplein. Surveillerende agenten die terplaatse kwam zagen dat er een kapot getrapte fiets op straat lag. In een in de buurt aanwezige fietsenstalling werden twee personen aangetroffen. Zij bekenden dat zij de fiets, die de 22-jarige gestolen had, kapot hadden gemaakt. De verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politie bureau.
(www.politie.nl)

Donderdag 30 september 2010 

Hennepplantage ontmanteld
Morra – De politie heeft op verzoek van de officier van justitie van het OM in Drenthe een bezoek gebracht aan een woning in de Morra, met de bedoeling om iemand op heterdaad aan te houden. De agenten hoorden vervolgens dat de gezochte persoon niet thuis was, door gebruik te maken van een machtiging tot binnentreden werd in de woning vervolgens gekeken of de persoon ook daadwerkelijk niet thuis was. Dit bleek op dat moment zo te zijn. Bij het kijken op een kinderkamer troffen agenten een hennepplantage aan met in totaal 171 hennepplanten. Deze is na overleg met de officier van justitie in beslag genomen en vernietigd. Door een energiebedrijf is onderzoek gedaan en het bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. Twee personen werden gelijk aangehouden in de woning, dit waren de 25-jarige hoofdbewoonster uit Morra en een 22-jarige inwoner van Rotterdam. De 19-jarige bewoner waarvoor de politie in eerste instantie bij de woning kwam verscheen even later bij de betreffende woning, ook hij werd aangehouden.
(www.politie.nl)

 Woensdag 29 september 2010

Man aangehouden voor vernieling
Apelscha – De politie heeft een 20-jarige inwoner van Appelscha aangehouden op verdenking van vernieling. Naar aanleiding van een melding ging een agent ter plaatse. Daar werd hij aangesproken door omstanders die hem vertelden dat de 20-jarige verdachte net een raam van een school had vernield. Toen de agent naar de man toeliep zag hij dat een fietsenrek door het raam was gegooid en dat de verdachte bebloede handen had. Toen hij de man  wilde aanhouden begon deze zich te verzetten. Tijdens de aanhouding werd de agent diverse malen tegen zijn borst en benen geslagen en geschopt. De verdachte werd vervolgens geboeid en overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.
(www.politie.nl)

Maandag 27 september 2010

Man aangehouden voor bezit harddrugs
Leeuwarden – De politie heeft een 19-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden omdat hij harddrugs in zijn bezit had. Surveillerende agenten zagen de man ‘rondstruinen’ op de Weaze en een kort contact had met een andere man. Aangezien het vermoeden bestond dat de 19-jarige aan het dealen was, is hij gefouilleerd. Hierbij werden 32 bolletjes cocaïne en 11 bolletjes heroïne aangetroffen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
(www.politie.nl)

Mishandeling
Drachten – De politie heeft een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor mishandeling. Het slachtoffer, een 16-jarige inwoner van Drachten, werd op de Zuidkade aangesproken door de Leeuwarder. Deze wilde een lift naar een supermarkt op het Kiryat Onoplein. Het slachtoffer weigerde dit maar werd toen door de Leeuwarder tegen zijn hoofd geslagen. De Drachtster was hierdoor behoorlijk onder de indruk en bracht de verdachte toch naar de supermarkt. Hier heeft hij de politie gebeld. De 23-jarige is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.
(www.politie.nl)

Lastige passagier
Oosterwolde – De politie heefteen 19-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden voor bedreiging. De man was in Assen ingestapt en had een kaartje gekocht waarmee hij 3 zones kon reizen. Nadat de zones ‘op ‘waren wilde hij de bus niet verlaten en bedreigde hij de chauffeur. De bus is doorgereden naar Oosterwolde en hier is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
(www.politie.nl)

Zondag 26 september 2010

Vier mannen aangehouden inbraak
Heerenveen – De politie heeft vier inwoners van Leeuwarden van 20, 22, 23 en 35 jaar aangehouden op verdenking van een inbraak in een school. Een getuige zag de mannen omstreeks 11.00 uur zich verdacht ophouden bij een school. De mannen hadden plasticzakken en een betonschaar bij zich. De getuige belde direct via 1-1-2 de politie. Na een paar uur gepost te hebben, kwamen de mannen weer te voorschijn en stapten in de auto. Toen de mannen eenmaal in de auto waren gestapt, konden zij door de agenten worden aangehouden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Het is nog onbekend wat er werd gestolen.
(www.politie.nl)

Zaterdag 25 september 2010

Rijbewijs van beginnend bestuurder ingevorderd
Wolvega– De politie heeft het rijbewijs van een 21-jarige inwoner van Wolvega ingevorderd. De man reed in zijn auto toen de agenten hem besloten te gaan controleren. Tijdens het gesprek bleek de bestuurder alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 420 ug/l blies. Aangezien de verdachte een beginnend bestuurder is,  werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naast de invordering van het rijbewijs, kreeg de verdachte proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.
(www.politie.nl)

Man aangehouden voor mishandeling meisje
Oosterwolde – De politie heeft een 22-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van mishandeling. De man had in de borrelbus ruzie gekregen met een 18-jarige meisje uit Ureterp. De Drachtster sloeg het meisje. Vervolgens werd de man door de inmiddels gearriveerde agenten aangehouden. De man overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.
(www.politie.nl)

Aangehouden voor baldadigheid
Sneek – De politie heeft een 19-jarige inwoner van Haren (Gr) en een 16-jarige inwoner van Hindelopen aangehouden op verdenking van baldadigheid. Getuigen zagen de mannen met een container lopen en deze over de weg gooiden. Agenten op de fiets zagen de verdachten lopen. De twee verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een bekeuring kregen voor baldadigheid. Vervolgens kon het duo huiswaarts keren.
(www.politie.nl)

Vervelende man en vrouw aangehouden
Drachten – De politie heeft een 23-jarige inwoner van Drachten aangehouden op verdenking van niet voldoen aan bevel of vordering. Daarnaast werd zijn vriendin, een 21-jarige inwoonster van Drachten, aangehouden omdat zij de aanhouding belemmerde. De man gedroeg zich vervelend en maakte ruzie met een andere man. Toen de agenten de man verzochten om weg te gaan en de man maar bleef doorgaan met ruzie zoeken, werd hij aangehouden. Toen de verdachte eenmaal in de auto zat, wilde de vrouw hem uit de surveillanceauto trekken waarna ook zij werd aangehouden. De beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten.
(www.politie.nl)

Aangehouden voor baldadigheid
DRACHTEN- De politie heeft een 19-jarige inwoner van Harich proces-verbaal gegeven op verdenking van baldadigheid. Een oplettende politieman zag de man verkeersborden uit de grond trekken en sprak hem daarop aan. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg voor baldadigheid. Vervolgens kon hij huiswaarts keren.
(www.politie.nl)

Man aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering
Heerenveen – De politie heeft een 17-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van het niet voldoen aan bevel of vordering. De man was betrokken bij een opstootje en gedroeg zich vervolgens erg vervelend en stond te schreeuwen op straat. Nadat de agenten de man hadden gevraagd om weg te gaan en hij daaraan niet voldeed, werd hij aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.
(www.politie.nl)

Aanrijding veroorzaakt onder invloed en zonder rijbewijs
Breezanddijk – De politie heeft een 23- jarige inwoner van Witmarsum aangehouden. De man wordt ervan verdacht als automobilist een aanrijding te hebben veroorzaakt terwijl hij onder invloed van alcohol was en niet in het bezit van een geldig rijbewijs reed. De 23-jarige automobilist botste ter hoogte van sluizen tegen de achterzijde van een auto die bestuurd werd door een 60-jarige inwoner van Harlingen. Toen de agenten ter plaatse waren en met de beide betrokkenen spraken, bleek de 23-jarige verdachte alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar 810 ug/l blies. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.
(www.politie.nl)

Drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging
Heerenveen – De politie heeft drie 16-jarige inwoners van Leeuwarden aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Via een melding van vernieling van ramen bij het busstation, stelden de agenten een onderzoek in. Toen zij naar het busstation toe reden, zagen zij van afstand de verdachten tegen ramen schoppen. Vervolgens werd alle drie verdachten aangehouden. Ook bleek dat op het NS Station vijf ramen waren vernield. Een getuige had gezien dat de verdachten dit ook op hun kerfstok hadden. Alle drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verhoor werden ingesloten. Een verdachte kon huiswaarts keren omdat uit onderzoek bleek dat hij niets met de vernielingen te maken had gehad.
(www.politie.nl)

Man aangehouden voor mishandeling
Sneek – De politie heeft een 17-jarige inwoner van Sneek aangehouden op verdenking van mishandeling. De man sloeg zonder enige aanleiding een 18-jarige inwoner van Sneek met een vuist tegen zijn hoofd. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten.
(www.politie.nl)

Aangehouden voor huisvredebreuk en vernieling
Leeuwarden – De politie heeft  een 18-jarige inwoner van Meppel en een 19-jarige inwoner van Damwoude aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en vernieling. De verdachten hadden de sloten van een bedrijf vernield en waren het bedrijf naar binnen te gaan met de bedoeling dit gebouw te kraken. In het bedrijf was nog apparatuur aanwezig. De verdachten hadden de sloten van de deuren inmiddels vervangen voor nieuwe sloten. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt. De eigenaar deed aangifte.
(www.politie.nl)

Vrijdag 24 september 2010

Door het lint tijdens aanhouding
Leeuwarden – Een 22-jarige Leeuwarden ging door het lint nadat deze werd aangesproken op het vernielen van fietsen. De man werd door een vriend in bedwang gehouden. Hij gooide zijn vriend tegen de grond en werd hierop aangehouden voor baldadigheid en vernieling. De Leeuwarder verzette zich hevig tijdens de aanhouding en probeerde de agenten te mishandelen. Hiervan hebben beide agenten aangifte gedaan.
(www.politie.nl)

Rijbewijs van beginnend bestuurder ingevorderd
Wolvega – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Pastotiestraat het rijbewijs van een 21-jarige inwoner van Wolvega ingevorderd. De man reed in zijn auto toen de agenten hem besloten te gaan controleren. Tijdens het gesprek bleek de bestuurder alcohol te hebben gedronken. De man werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse waar hij 420 ug/l blies. Aangezien de verdachte een beginnend bestuurder is,  werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naast de invordering van het rijbewijs, kreeg de verdachte proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.
(www.politie.nl)

Jongeren bekennen inbraken en diefstallen
Heerenveen – De politie heeft een aantal diefstallen en inbraken opgelost. Tijdens het onderzoek werden vier jongeren aangehouden. Tegen drie van hen werd proces-verbaal opgemaakt, waarna het ze politiebureau weer mochten verlaten. Een 20-jarige inwoner van Heerenveen zit nog steeds vast.
Diefstal bromfiets en fiets
De zaken kwamen aan het licht toen agenten op 20 augustus een gestolen bromfiets aan de Beugel aantroffen. Hiervoor werd een 20-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden. Tijdens de verhoren bekende de verdachte dat hij samen met een 16-jarige inwoner van Wolvega en een 21-jarige inwoner van Boijl de bromfiets had gestolen. Daarnaast bekende de 20-jarige Heerenvener ook dat hij een fiets had gestolen. De agenten besloten vervolgens om de twee mannen van 16 en 21 jaar eveneens aan te houden. De drie mannen werden voor nader onderzoek ingesloten.
Doorzoeking woning
Tijdens de aanhouding in de woning van de 20-jarige man, zagen de oplettende agenten een aantal dozen met chips en een partij frisdrank en snoep. Na onderzoek bleken deze goederen te zijn gestolen uit een kiosk op het recreatiegebied De Heide. Alle gestolen goederen werden in beslag genomen.
Verhoren verdachten
Zowel de 20-jarige inwoner van Heerenveen als de 16-jarige inwoner van Wolvega  bekenden de inbraak en de diefstal van de goederen uit de kiosk. Daarnaast bekende het duo nog diverse inbraken in horecagelegenheden aan het Molenplein, het Akkersplein en in de wijk de Greiden. De twee werden daarbij geholpen door een 16-jarige inwoner van Heerenveen. Ook hij werd aangehouden. De 20-jarige Heerenvener bekende eveneens de diefstal van een scooter. De onderdelen daarvan had hij verkocht aan de 21-jarige inwoner van Boijl.
Vervolging verdachten
Na de verhoren werd tegen drie verdachten proces-verbaal opgemaakt. Het trio mocht vervolgens het bureau weer verlaten. De 20-jarige inwoner van Heerenveen werd op vordering van de officier van justitie voor de rechter-commissaris geleid. Die besloot om de 20-jarige in bewaring te stellen. Hij zit dan ook nog steeds vast.
(www.politie.nl)

Dinsdag 21 september 2010

Jongen aangehouden voor mishandeling en bedreiging
Franeker – Een 16-jarige inwoner van Franeker heeft een leeftijdsgenoot geslagen en bedreigd. Het slachtoffer belde hierop de politie. De verdachte is aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging.
(www.politie.nl)

Man met mes in hoofd gestoken
Een 23-jarige inwoner van Drachten is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man bleek na een ruzie met een 23-jarige AZC bewoner, het slachtoffer met een mes in zijn hoofd te hebben gestoken.
De gearriveerde agenten troffen de verdachte nog bij het slachtoffer aan waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft zich bij de spoedeisende hulp gemeld en kon na medische behandeling weer huiswaarts keren.
(www.politie.nl

Maandag 20 september 2010

Drugsdealer aangehouden
Leeuwarden – Een 19-jarige inwoner van Soest is aangehouden in Leeuwarden op verdenking van handel in harddrugs. Agenten zagen de man drugs dealen en hielden hem vervolgens aan. De verdachte had 16 bolletjes harddrugs bij zich, vermoedelijk heroïne en cocaïne. De dealer is overgebracht naar het politiebureau en de drugs is in beslag genomen.
(www.politie.nl)

Drie winkeldieven opgepakt
Sneek – Drie Litouwers van 16, 19 en 25 jaar zijn in Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel herkende één van de mannen als verdachte vn een eerdere winkeldiefstal en waarschuwde zijn collega’s. Op beveiligingscamera’s was te zien dat de mannen hun schouder- en rugtassen vulden en vervolgens naar de kassa liepen om een blikje frisdrank af te rekenen. Eenmaal voorbij de kassa werden de drie verdachten door het personeel aangehouden. In de tassen werden cosmetica en levensmiddelen aangetroffen. Het personeel leverde de drie mannen over aan de politie.
(www.politie.nl)

Zondag 19 september 2010

Derde verdachte vast wegens mishandeling
Leeuwarden – Een 18-jarige inwoner van Leeuwarden is aangehouden in het onderzoek naar de mishandeling van een 38-jarige stadsgenoot. De 38-jarige Leeuwarder was getuige van jongeren die een auto vernielden, en had hier foto’s van gemaakt. De jongeren zagen dit en gingen naar de woning van de Leeuwarder. In dezelfde nacht zijn al twee 25-jarige Leeuwarders aangehouden.
(www.politie.nl)

Zaterdagnacht 18 september 2010

Twee mannen aangehouden voor vernieling en mishandeling
Leeuwarden – Twee inwoners van 25 jaar uit Leeuwarden zijn in aangehouden op verdenking van mishandeling. Een stadsgenoot maakte foto’s van de twee mannen die een geparkeerde auto vernielden. Het duo zag de man en gingen naar de woning van de getuige. De twee Leeuwarders mishandelden de 38-jarige man. Meerdere agenten werden opgeroepen en konden de beide verdachten in een woning aanhouden.
(www.politie.nl)

Jonge vandalen aangehouden door getuigen
Wolvega – Een man en een vrouw liepen ’s nachts over de straat in Wolvega waar zij een klap hoorden. Ze zagen twee jongens spiegels van een auto vernielen. De getuigen bedachten zich niet en gingen achter de jongens aan. Een van hen, een jongen van 16 jaar, kon door de man en vrouw worden aangehouden. De politie was inmiddels ook ter plaatse en zo kon na onderzoek ook de andere vandaal, 15 jaar, worden aangehouden. De mogelijkheid bestaat dat er in Wolvega meer auto’s zijn beschadigd. De politie komt dan ook graag in contact met gedupeerde autobezitters. Bel daarvoor 0900-8844
(www.politie.nl)

Twee gevechten in horecagelegenheid
Leeuwarden – In een horecazaak in Leeuwarden is het tweemaal misgegaan. Een 21-jarige inwoner van Utrecht werd aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. De man stond bij de bar te wachten om iets te bestellen. Volgens hem duurde het te lang en daarom greep hij een barmedewerker bij zijn t-shirt en begon de medewerker te bedreigen. Een omstander greep in, maar werd door de 21-jarige mishandeld. Beveiligingspersoneel haalden de man uit de horecagelegenheid en droegen hem over aan de gearriveerde agenten.
Even later werd een 20-jarige inwoner van Eastermar mishandeld door een 21-jarige inwoner van Leeuwarden. De Eastermarder liep een gebroken neus op. Hij werd door een agent naar het ziekenhuis in de hoofdstad gebracht.
(www.politie.nl)

Man aangehouden voor vandalisme
Lemmer – Een 24-jarige inwoner van lemmer is aangehouden op verdenking van vandalisme. Een surveillerende agent zag dat de man een fiets in het water gooide. De man werd hierop aangesproken en kreeg een dreg van de agenten om de fiets uit het water te halen. Waarop de man weigerde en zich vervelend begon te gedragen. De man werd aangehouden en vervolgens overgebracht naar het politiebureau. Enkele andere Lemsters hebben de fiets met de dreg uit het water gehaald.
(www.politie.nl)

Mannen mishandelen kroegbaas
Stroobos – Twee inwoners (18 jaar en 21 jaar) van Stroobos zijn aangehouden op verdenking van openlijk geweld. Het duo had de kroeg in het dorp verlaten om elders iets te gaan eten. Ondertussen had de 59-jarige kroegbaas zijn zaak gesloten. Bij terugkomst sloegen de mannen op deur en ramen. Toen de eigenaar meldde dat de kroeg was gesloten, werd de man geslagen en geschopt. De politie werd gebeld en kon de beide verdachten in het dorp aanhouden.
(www.politie.nl)

Plaats een reactie